Skip to content

Hvorfor lykkedes det ikke at få en politistation tilbage til Middelfart med en socialdemokratisk borgmester?

Af Steffen Daugaard - Byrådsmedlem og spidskandidat DF Middelfart Kommune og regionsrådskandidat

Hvorfor lykkedes det ikke at få en politistation tilbage til Middelfart med en socialdemokratisk borgmester?

Først og fremmest tillykke til Assens og Nyborg med at få politiet tilbage. Assens fik 6 betjente tilbage mod de 40, der var engang og i Nyborg kommer de inden jul.

I byrådsperioden 13-17 lykkedes det daværende politidirektør Kitt Claudi Grøn Iversen at besnakke samtlige byråd på Fyn, så hun kunne dreje nøglen om i Nyborg, Assens, Ringe og Middelfart. Samtidig fik hun nedlagt landpolitiet på Fyn samt lokalstationerne i Nordfyn og Kerteminde. I Middelfart var der larmende tavshed blandt byrådspolitikerne.
I indeværende byrådsperiode har jeg (DF) flere gange prøvet at tale behovet for en politistation op. Det lykkedes desværre ikke. Da den socialdemokratiske regering lovede Vestdanmark 10 politistationer, og da jeg samtidig vidste, at Jylland ikke i samme grad som Fyn var ramt af centralisering, var jeg optimistisk mhp., at Middelfart kunne få en politistation tilbage. Ikke mindst fordi Middelfart har et socialdemokratisk borgmesterstyre og Assens og Nyborg har venstreborgmestre. Sådan skulle det ikke gå. Assens og Nyborg vandt og Middelfart trak en nitte – utroligt med vores placering med broer, retspsykiatrisk afdeling og en sikret ungdomsinstitution Egely. Det er en ommer – politiet tilbage til Middelfart har jeg kæmpet for og vil jeg blive ved med at kæmpe for.

Steffen Daugaard
Politiassistent
Spidskandidat DF KV21
Regionsrådskandidat DF